середу, 20 квітня 2016 р.

«Відкриваємо світ професій» в ДНЗ №11.
Спитай у тата і у мами,
Які професії у них.
Професій різних є чимало,
Сповна їх вистачить на всіх.
    Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності.
      Дошкільний вік найбільш сприятливий для формування у дитини необхідних для включення у працю  дорослих  якостей, для вироблення початкових трудових умінь та навичок. Саме у цей віковий період дуже важливо створити різноманітну палітру вражень про величезний і захоплюючий світ професій, яка стане необхідною та важливою умовою для подальшого розвитку їх професійної самосвідомості і полегшить вибір у майбутньому.
15 квітня 2016 року в дошкільному навчальному закладі №11, відбулося методичне об’єднання вихователів середніх груп НВК і ДНЗ «Відкриваємо світ професій».
Метою методоб’єднання було: сприяти підвищенню  професійної   компетентності педагогів  щодо   ознайомлення дітей з професіями дорослих, формувати  творчий підхід до підбору форм, методів та прийомів реалізації завдання з пізнавального розвитку в усіх сферах життєдіяльності дітей, вдосконалювати  психолого-педагогічну підготовку вихователів.
Методистом ТДНЗ №11 Мельничук Т.В.,  було організовано виставку- огляд методичного матеріалу з даної теми.      
Відкрили  методичне  об’єднання привітанням учасників семінару   методист ТКМЦ  Погорєлко О.Ю та завідувач   ДНЗ  №11 Замрига  Н.П. 
Методист ТКМЦ Погорєлко О.Ю. розповіла про форми  і методи  ознайомлення  дітей  дошкільного  віку  зі  світом  професій. 
 Методист ДНЗ №11 Мельничук Т.В. виступила  із візуальною лекцією  на тему: «Формування уявлень про професії у дітей  дошкільного віку в процесі ігрової діяльності» .
Вихователь ТДНЗ №11 Звір Г.М. провела заняття «Подорож у казку», в якому були задіяні діти середньої групи даного дошкільного закладу.
Метою цього заняття було:  Закріпити знання дітей про працю дорослих. Уточнити уявлення про найбільш доступні й необхідні для розвитку їх соціального досвіду види праці дорослих.
Методистом ТДНЗ №11 Мельнтичук  Т.В. була  проведена гра для вихователів «Дітям про професії дорослих. Доступно та зрозуміло» , з якою вони успішно справилися.
   Під час  підсумково- рефлексійного  блоку вихователі середніх груп обмінялися досвідом роботи з даної теми. Методист ТКМЦ  Погорєлко О.Ю. підвела підсумки методичного об’єднання та запропонувала виробити та затвердити  рекомендацій методичного об’єднання для вихователів середніх груп. 
























Немає коментарів:

Дописати коментар