пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

«Пропедевтика підготовки руки до письма» в ДНЗ №22


У програмі розвитку дитини дошкільного віку   «Українське дошкілля» однією зі складових мовленнєвого розвитку є завдання з підготовки дітей до навчання елементів грамоти та підготовки руки до письма.
Підготовка руки дитини до письма передбачає розвиток п'ясті руки й дрібних м'язів пальців (за А.Богуш) .
16.12.2015  в дошкільному навчальному закладі №22  було проведено методичне  об’єднання  вихователів  других молодших   груп ДНЗ  та НВК  на тему: «Пропедевтика підготовки руки до письма».
Метою цього методичного заходу було сприяти   підвищенню   професійної   компетентності педагогів  щодо   організації роботи з дітьми пропедевтики підготовки руки до письма.   
В  методично-теоретичному   блоці, методичного об’єднання   розглядалися питання: «Розвиток  ручної вправності , дрібних м’язів пальців  рук та  окоміру». Погорєлко О.Ю, методист ТКМЦ.
   « Що таке пальчикова гімнастика( ігри)  і чим вона корисна для розвитку дитини розповіла  методист ДНЗ №22  Волошин В.П.
    Під час технологічно-практичного блоку  
гостям було запропоновано  перегляд заняття: «Казка в гості завітала», яке провели  вихователі Лесів Г.П. та Петрук О.П.
Майстер клас  з вихователями  провела, методист ТКМЦ . Погорєлко О.Ю  під час, якого  вихователі виготовляли новорічні вироби  з  природного  матеріалу.
Закінчилося методичне  об’єднання  підсумково- рефлексійним блоком, під час якого відбулося обговорення  переглянутого , педагоги  обмінялися  думками з даної теми . Присутні   відмітили  професіоналізм вихователів .
Підсумки методичного об’єднання підвела методист ТКМЦ  Погорєлко О.Ю. Вироблено рекомендації  методичного об’єднання для вихователів II молодших груп.






Немає коментарів:

Дописати коментар