вівторок, 26 січня 2016 р.

«Відкриваємо світ професій».

   Дитина, яка прийшла сьогодні в дитячий садок – це майбутній активний трудівник. До того дня, поки вона стане за верстат, поведе в поле комбайн, почне лікувати людей, вчити дітей, будувати будинки, мине чимало часу. Вона ходитиме в дитячий садок, навчатиметься в школі. І за весь цей час має підготуватися до майбутнього трудового життя. А дитячий садок – перша сходинка на цьому шляху.
   Навчально-виховний процес в навчальному закладі передбачає ознайомлення дітей з працею дорослих і виховання поваги до неї – це один із способів формування в дошкільників працьовитості, позитивного ставлення до праці і до працівників. Знайомлячи дітей з працею дорослих, вихователі ТНВК  №32 розповідають їм конкретні відомості про працю, формують певні уявлення і на цій основі виховують почуття поваги до праці дорослих, вчать цінувати її, пробуджують інтерес і любов до неї, викликають бажання працювати сумлінно, старанно.
9 грудня в ТНВК№32 відбулось засідання методичного об`єднання вихователів середніх груп НВК і ДНЗ на тему «Відкриваємо світ професій». Відкрила методичне об`єднання методист  ТКМЦНОІМ  Погорєлко О.Ю.,  яка привітала всіх учасників заходу, ознайомила з планом методичного об`єднання ,побажала плідної роботи. Директор ТНВК №32 Кузик О.І. також  привітала всіх педагогів .  Присутні прослухали  візуальну лекцію методиста  ТКМЦНОІМ  О.Ю. Погорєлко на тему:  «Трудове виховання в процесі організованої та самостійної предметно-практичної діяльності дітей».  Драбик Н.В., методист ТНВК №32 розкрила тему: « Створення умов для трудової діяльності в дошкільному закладі». Цікаво і  змістовно  підготувала і провела заняття  з дітьми середньої групи «Подорож у світ професій» вихователь Куценко Г.В.
Майстер клас на тему: «Ознайомлення дітей дошкільного віку з професіями дорослих» провела директор ТНВК №32 Кузик О.І.
Під керівництвом Погорєлко О.Ю. вихователі  обговорили та виробили  рекомендації   методичного об’єднання для вихователів середніх груп. 
Всі присутні   переглянули виставку дидактичного матеріалу.
 Педагоги поглибили свої знання з даного питання , поділились досвідом роботи з колегами.















Немає коментарів:

Дописати коментар