пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Фольклор в ознайомленні дітей з природою.


                                                                           Краса природи є у всьому,
В листочку, в квіточці живій.
                                                                      В хмаринці, в небі голубому,
                                                                          Лиш придивитися умій.
    Успішності процесу ознайомлення дітей з природою, вмінню бачити і відчувати красу довкілля, вихованню бережливого ставлення до навколишнього світу та формуванню навичок екологічно доцільної поведінки сприяє широке використання народознавчого матеріалу.
    Скарбниця народної мудрості надзвичайно багата. Це і веселі забавлянки, і ніжна колискова, цікава гра, мирилочка-дражнилочка тощо.
   Використання малих фольклорних жанрів підчас різних видів діяльності дає змогу емоційно-позитивно налаштовувати дітей, зацікавлювати їх, активізовувати і збагачувати словник, виховувати позитивні якості, любов до рідного слова, краю.
   24.02.2016р. в ТНВК №28   відбулось засідання методичного об’єднання вихователів перших молодших груп  з теми : «  Фольклор в ознайомленні дітей з природою» , мета якого: сприяти підвищенню професійної   компетентності педагогів  щодо використання малих фольклорних творів про природу  у роботі з дітьми раннього віку.  Здійснювати   комплексний   підхід   до  реалізації  завдань  ознайомлення дітей з природою засобами  фольклору у різних сферах життєдіяльності..
    Відкрила   методичне  об’єднання методист  ТКМЦНОІМ  Погорєлко О.Ю.
    В  методично-теоретичному   блоці  засідання  розглядалися питання:   
 - «Доцільність використання фольклору в ознайомленні дітей з природою», Погорєлко О.Ю.
-         Вихователь -методист НВК №28 Ваврик Г.Г.з досвіду роботи вихователів І молодшої групи та закладу вцілому, представила презентацію:  «Казковий світ дитинства »(про використання різножанрових фольклорних творів у роботі вихователів, зокрема,  закличок, примовок, які стосуються різних явищ природи під час спостережень на прогулянках), надано фотоматеріали..……….
Під час технологічно-практичного блоку гостям було запропоновано  перегляд заняття: «До бабусі на гостину», яке підготували та провели  вихователі Лукащук О.Д. та Вознюк І.Г.,музичний керівник Коваль С.М.
  - Голова методичного об’єднання ЛяшкоН.І.з розділу «Педагогічна скарбничка» надала методичні  рекомендації присутнім про підбір малих фольклорних жанрів для  роботи з дітьми раннього віку.
Інформаційно-терапевтичну паузу «Мозаїка здоров’я»
запропонувала присутнім практичний психолог Лесів В.С.(щодо профілактики емоційного вигорання педагогів).
Інтерактивну гру «А ми робимо так…» (використання міміки та музичних інструментів під час розповідання народних казок)провела Коваль С.М., музичний керівник.
Закінчилося методичне  об’єднання  обговоренням  переглянутого , педагоги  обмінялися  думками з даної теми, зауважили, що отримали емоційне задоволення від проведеної роботи.
Підведено підсумки методичного об’єднання  , надано методичні рекомендації для вихователів I молодших груп,  Погорєлко О.Ю.
    Педагоги поглибили свої знання з даного питання, поділились досвідом роботи з колегами.

















Немає коментарів:

Дописати коментар