пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Прем’єра дитячої музичної опери : «Найкраща мама».

Інноваційні педагогічні технології в сучасній дошкільній музичній освіті, розвиток науки і техніки сприяв появі нових форм навчальної комунікації, новітнім методам розв'язання освітніх завдань. З огляду на це роль  музичного керівника набула нової якості. Він розвиває пізнавальні якості дошкільника, його життєву компетентність на музичних заняттях,на музичних розвагах,під час проведення святкових ранків та ін.формах роботи . Водночас відбувається еволюція змісту, форм і методів навчання, яка спонукає до розробок і впровадження нових новітніх освітніх технологій.
17 лютого 2016р. в  дошкільному навчальному закладі № 10 відбулося методичне  об’єднання музичних керівників дошкільних  навчальних закладів  та навчально- виховних комплексів м. Тернополя на тему: «Інноваційні технології та методики в галузі дошкільної музичної освіти» . Метою заходу було сприяти підвищенню професійної компетентності педагогів , щодо впровадження інноваційних технологій та методик в галузі дошкільної освіти та здійснювати комплексний підхід до всебічного розвитку здібностей та нахилів дошкільнят через використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.
Методист ТКМЦ Погорєлко О.Ю. ознайомила присутніх з інноваційними технологіями та методиками у галузі музичної освіти ,зокрема детально зупинилась  на використанні музичної педагогіки  Карла Орфа.
Музичний  керівник ДНЗ №26  Морщакова Ж.С. виступила з візуальною лекцією на тему: «Музичне виховання як особлива  сила впливу на психофізичний розвиток і здоров'я дітей», під час якої поглибила знання присутніх  про інноваційні  педагогічні  технології  на музичних заняттях у дошкільному закладі.
  Всі присутні подивились прем’єру дитячої музичної опери : «Найкраща мама». Перед початком дійства музичний керівник  ДНЗ №10 Шимчук  Надія Петрівна провела з дітками  розспівку: вправи на тренування голосових зв’язок та розвиток дихального апарату, як це роблять справжні оперні співаки. Діткам дуже подобалося співати свої партії та виступати на сцені .  Музичні керівники та  вихователі теж виконували ролі ,що також  активізувало  дитячу увагу та викликало  захоплення грою.
Учасники методичного обєднання збагатили свій професійний досвід та отримали багато задоволення від перегляду музичної опери.
Наприкінці  методичного об’єднання методист ТКМЦ Погорєлко О.Ю. ознайомила музичних керівників з нетрадиційними шумовими музичними інструментами та провела з ними флеш-гру: «Підбери ритм» .
По закінченні учасники  заходу обмінялися досвідом роботи з питання використання інноваційних підходів під час організації та проведення музичних занять.






















Немає коментарів:

Дописати коментар