пʼятницю, 31 березня 2023 р.

Медіаосвіта як невід’ємна складова Базового компонента дошкільної освіти

30 березня  2023 року в рамках роботи  X Трансфер-містечка інноваційних можливостей під час   онлайн  тренінгу, вихователі- методисти  закладів дошкільної освіти,   розглядали  тему: «Медіаосвіта як невід’ємна складова Базового компонента дошкільної                        освіти».

У ході  проведення  заходу  розглянуто тематичні  питання пов'язані з медіаосвітою в дошкільній освіті.

Під час розгляду питання щодо методичних  аспектів  реалізації завдань дошкільної освіти, було наголошено на тому, що сучасний світ не може існувати без медіа, тому важливо, щоб діти змогли зрозуміти, як користуватися цими засобами та як вони можуть впливати на їхнє життя. Медіаосвіта допомагає дітям розвивати критичне мислення, розуміння медіа та їхньої ролі в суспільстві.

Присутніх ознайомлено з  програмно-методичним забезпеченням дошкільної медіаосвіти. На цьому етапі, було наголошено на тому, що необхідно розробляти програми та методичні матеріали, які відповідають вимогам сучасності та містять у собі різноманітність форм та методів роботи з медіа.

Під час  дискусії з  присутніми  обговорили   виклики  та можливості,  переваги  та недоліки,  пов’язані  з медіаосвітою у дошкільних закладах. Обмінялись поглядами щодо  позитивних   та негативних   наслідків  для дітей з даної проблеми.

У результаті проведення заходу було зрозуміло, що медіаосвіта є невід’ємною складовою Базового компонента дошкільної                                       освіти.

Учасникам надано  методичні  рекомендації  щодо особливостей впровадження дошкільної медіаосвіти в освітній процес   закладу дошкільної освіти.

















Немає коментарів:

Дописати коментар