четвер, 8 грудня 2022 р.

Бізіборд як засіб всебічного розвитку дітей раннього віку.

 

8  грудня    2022  року   на освітній платформі Google Meet у форматі онлайн відбулося   чергове засідання  вихователів  перших молодших   груп   на тему: «Бізіборд як засіб всебічного   розвитку дітей раннього віку». 

Під час  вебінару  розкрили   питання розвивального  значення бізібордів для інтелекту, уяви, дрібної моторики рук, збагачення сенсорного розвитку дитини,    познайомились з  методикою Монтессорі щодо  

  використання  бізіборда  і бізікуба в закладі дошкільної освіти.  

У ході   підсумково- рефлексійного  блоку  слухачі заходу мали змогу обмінятися думками з даного питання, обговорити захід.

Даний захід сприяв поширенню досвіду роботи серед педагогів міста, підвищенню рівня педагогічної майстерності вихователів,, творчому інноваційному пошуку.

Обираємо бізіборд для дитини( поради)

Бізіборд стане чудовим подарунком для дитини, проте серед різноманіття бізібордів, хочеться вибрати саме той, який принесе малечі найбільше задоволення. Тому вам потрібно бути уважним при виборі та врахувати декілька нюансів:

1.     Вік дитини. Розвиваюча дошка буде цікавою для дітей від 5 місяців до 7 років. Для найменших потрібно обирати цілісні предмети на дошці які не від’єднуються, та не є занадто дрібними. Старшим дітям до вподоби багатокомпонентні складні головоломки.

2.   Дошка, куб чи стіл? Яку форму та вид обрати залежить від того де дошка буде розташована. Велика настінна дошка підійде для закладів сімейного дозвілля, малу дошку чи бізікуб можна брати з собою на ігрову площадку. Розвиваючий стіл стане чудовим доповненням дитячої площадки.

3.   Безпека. Бізіборд це переважно виріб з дерева, тому важливо щоб дошка була відшліфована до гладкості, без загострень та скалок. Елементи теж мають бути надійно прикріплені. Фарби та клей для виготовлення бізіборда має бути лише якісним і не шкідливим для малечі. Звертайте увагу на маркування.

Бонусна порада від “Інклюзії”

Зверніть увагу на іменні дошки, які будуть надихати малюка, виховувати в дитині індивідуальність та вселяти впевненість. Бізіборд з музичними елементами приводить дітей в захват. А яскрава дошка з різнокольоровими деталями привертає увагу дитини та вчить розрізняти кольори. Дошка, підібрана згідно кольорової гами дитячої кімнати, стане окрасою на стіні.








Немає коментарів:

Дописати коментар