четвер, 22 грудня 2022 р.

Особливості підготовки дітей дошкільного віку до школи в умовах сьогодення

  21 грудня  2022  року на освітній платформі Google Meet з метою: сприяння  підвищення фахового рівня,    професійної   компетентності педагогів  щодо особливостей підготовки дітей дошкільного віку до школи в умовах сьогодення, проведено онлайн засідання  за темою «Особливості підготовки дітей дошкільного віку до школи в умовах сьогодення» .До участі у онлайновому занятті були запрошені  вихователі   старших груп  закладів  дошкільної освіти.Учасники  заходу обговорили важливі аспекти щодо  готовності  дитини до НУШ в умовах сьогодення. У своїх коментарях  педагоги  зупинилися на доцільності  використання дидактичних ігор для  навчання дітей дошкільного віку елементів грамоти та математики.  Учасники  онлайн  заходу  обмінялися досвідом роботи з даного питання. Під час обговорення  проблеми, присутні, надали позитивну оцінку проведеному заходу, який сприяв фаховому зростанню педагогів.

Учасникам  заходу  були надані методичні рекомендації щодо підготовки дітей дошкільного віку до школи в умовах сьогодення. 

Методичні рекомендації: 

1.                        Спрямовувати   роботу педагогів щодо  підготовки  дітей шестирічного віку до школи відповідно до  вимог Базового компонента  дошкільної освіти та  програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля». (Постійно). 

2.                      Поступово формувати зацікавленість дітей  до навчання і позитивне ставлення до школи. (Постійно). 

3.                      Розвивати  в дітей  допитливість , бажання пізнавати, вчитися. (Постійно). 

4.                 Педагогам ЗДО  здійснювати   розвиток навчальних здібностей дітей дошкільного віку.

(Постійно). 

Сприяти зміцненню фізичного здоров’я дітей, психологічної   підготовки  до систематичної щоденної діяльності. (Постійно






Немає коментарів:

Дописати коментар