середа, 15 травня 2024 р.

Освітні трансфер-містечка як підсумковий аспект у контексті ЗДО.

 

14 травня, на базі ЗДО №33, з вихователями - методистами,    підведено підсумки 11 освітніх трансфер-містечок на тему: "Освітні трансфер-містечка як підсумковий аспект у контексті ЗДО". Під час заходу учасники зосередились на різних аспектах освіти та методології, що використовується в дошкільному закладі.

 Під час теоретико-методологічного  модуля педагоги обговорили свій досвід створення безпечних умов та організації освітнього процесу, враховуючи Базовий компонент дошкільної освіти 2021 року, особливо в умовах воєнного стану. Також були підведені підсумки щодо тематичних питань, пов'язаних з медіаосвітою в дошкільній освіті.

 В ході настановницько-діяльнісного  модуля  учасники пригадали  особливості впровадження процесу супервізії в дошкільний заклад згідно з Базовим компонентом дошкільної освіти, обговорили проблемні аспекти роботи наставництва.

 В процесі Майстерки  компетентного педагога розглянули ключові компетентності згідно з Держстандартом дошкільної освіти та визначили якості, необхідні для відповідального педагога, який впроваджує БКДО.

  Під час компетентнісно-діяльнісного  модуля учасники використовували конструктор LEGO для створення фігур за заданою темою, пригадуючи методику "Шість цеглинок" та інші ігрові методи навчання.

В   оцінно-аналітичному  модулі педагоги повторили питання щодо оцінювання та самооцінювання занять в дошкільних закладах, використовуючи інструменти формувального оцінювання.

 Питання щодо ранньої профілізації дошкільників як ефективного механізму формування індивідуально-освітньої траєкторії, обговорено в Профілізаційному модулі.

Отже,  підсумки 11 трансфер-містечок було успішно підведено. 

Щиро дякую  всім колегам за активну участь та вклад у наш спільний розвиток!

                              














Немає коментарів:

Дописати коментар