понеділок, 20 травня 2024 р.

Рання профілізація дошкільників в умовах Нової української школи.

 

16 травня в ЗДО №36 було проведено профмайстерки  на тему: "Рання профілізація дошкільників в умовах Нової української школи (НУШ)". Учасниками заходу були вихователі-методисти ЗДО. Під час заходу присутні педагоги розглянули можливості ранньої профілізації для дошкільників у контексті НУШ. Обговорювалися питання розвитку практичних навичок та стратегій впровадження ранньої профілізації в роботу дошкільного закладу.

Під час профмайстерки  учасники створювали ланцюжок асоціацій, пов'язаних з даною професією, її формою та методами роботи, а також з різними сюжетами та ролями, що можуть виникнути в цій сфері. 

Присутні педагоги розповідали казку, продовження якої учасники вигадували самі за запропонованим початком. Метою було навчити дітей обирати професію за формулою “Хочу-Можу-Треба”.

Під час інтерактивної вправи "Алгоритм прийняття рішення" визначалися різні алгоритми прийняття рішень у процесі вибору професії, що сприяло більш глибокому розумінню процесу та вибору найбільш оптимального шляху. 

На завершення заходу було проведено підбиття підсумків та вироблено методичні рекомендації, які будуть корисними для подальшої роботи в дошкільному закладі з впровадження ранньої профілізації.









Немає коментарів:

Дописати коментар