понеділок, 15 травня 2017 р.

Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку різними видами музичної діяльності

04.05.017 року у ДУ «ДНЗ (ясла-садок) «Берізка» №39 (м. Тернопіль) НПУ відбулося методичне об’єднання музичних керівників НВК та ДНЗ       м. Тернополя на тему: «Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку різними видами музичної діяльності».
Мета даного заходу: сприяти підвищенню професійної компетентності педагогів щодо розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку різними видами музичної діяльності. Здійснювати комплексний підхід музичних керівників до всебічного розвитку та нахилів дошкільнят через використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.
Розпочала методичне обєднання Погорєлко О. Ю., яка ознайомила усіх присутніх із планом роботи. Завідувач ДНЗ №39 Крижовська О. С. привітала гостей та розповіла особливості роботи музичних керівників закладу, побажала плідної праці та позитивних вражень.
Погорєлко Оксана Юріївна – методист Тернопільського методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу виступила з доповіддю: «Форми організації музичного виховання дітей в дошкільному навчальному закладі».
Методично-теоретичний блок продовжила вихователь-методист ДНЗ №39 Міхнюк Н. С.  з доповіддю: «Інноваційні технології у музичному вихованні дошкільників.
До уваги присутніх гостей, у практичному блоці, було запропоновано перегляд розваги з національно-патріотичного виховання на тему: «Хай в серці кожної дитини живе любов до України», яку підготували музичні керівники Бердій О. Я., Поліщук М. М. , хореограф Кордюкевич Н. Р., а також вихователь Кучер О. Г. Мета даного заходу :  удосконалити та поглибити знання дітей про Україну, її народні символи – український віночок, вишиванка; закріпити знання дітей про музичні інструменти через удосконалення навиків гри на них, уміння користуватися силуетами тіньового театру; залучати вихованців до художньо-естетичної діяльності поєднуючи гру дітей-акторів та персонажів лялькового театру; розвивати музичний слух та емоційний відгук на музику; виховувати шанобливе ставлення до надбань українського народу – пісні й танцю, інтерес до музики.
Із захопленням та цікавістю гості закладу взяли участь у грі «Оркестр», яку провела музичний керівник Поліщук М. М., метою якої було удосконалити уміння музичних керівників у грі на дитячих музичних інструментах (металофон, ксилофон, маракаси, бубни, трикутники, дзвіночки, брязкальця) під музику «Жартівлива полька» А. Філіпенко, подарувати присутнім позитивні емоції від улюбленої справи.
Заключним акордом даного блоку була музично-ритмічна вправа «Якщо ти щасливий…» від методиста ТКМЦНОІМ Погорєлко О. Ю.
Під керівництвом Погорєлко О.Ю. присутні педагоги обговорили побачене у практичному блоці та виробили рекомендації методичного об’єднання для музичних керівників міста.
Усі присутні мали змогу насолодитися вишуканими вишиванками, які були представлені у світлиці «Українська оселя», а також доєднатися до флешмобу приуроченому всесвітньому Дню вишиванки (міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня. Засноване свято у 2006 році з ініціативи студентки історичного факультету та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім.. Ю. Федьковича Лесі Воронюк).

 Педагоги поділилися своїми враженнями, поглибили свої знання з даного питання та обмінялися досвідом.








Немає коментарів:

Дописати коментар