середу, 10 квітня 2024 р.

Організація трудової діяльності з дітьми середнього дошкільного віку

 10 квітня    2024 року  на освітній платформі Google Meet  проведено онлайн засідання динамічної групи вихователів   середніх  груп закладів дошкільної освіти  за темою: «Організація трудової діяльності з дітьми середнього дошкільного віку в дошкільному закладі». 

У рамках методично-теоретичного блоку засідання були обговорені аспекти трудового виховання дошкільників як засобу предметно-практичної компетенції дітей. Була відзначена роль трудової діяльності у розвитку дітей середнього дошкільного віку. Розглянуті групові та індивідуальні підходи до організації трудової діяльності в закладі дошкільної освіти.

Практичний блок включав у себе практичні приклади та поради з ефективного залучення дітей до трудової діяльності.Було проведено  інтелектуальну  вправу "Продовжи народне прислів'я чи приказку".

Педагоги обмінялись  досвідом та ідеями щодо організації трудової діяльності з дітьми дошкільного віку.

У завершальному етапі було проведено підбиття підсумків проведеного заходу.

Педагогам  було надано методичні рекомендації  щодо організації трудової діяльності з дітьми середнього дошкільного віку.

Засідання було продуктивним та сприяло обміну досвідом та поглибленню знань з обраної теми.

Методичні рекомендації:

1. Здійснювати роботу з організації  трудового виховання дітей дошкільного віку відповідно до вимог  Базового  компонента дошкільної освіти та  чинних  програм розвитку, виховання і навчання дітей дошкільного віку . (Постійно)

2.         Організувати належне укомплектування куточків праці необхідним трудовим інвентарем та обладнанням( з урахуванням різновидів праці: господарсько – побутова праця, праця в природі, художня праця,чергування) в кожній віковій групі ЗДО. (Постійно)

3.         Враховувати індивідуальні інтереси дітей та відповідність праці віку дитини. (Постійно)

4.         Здійснювати  наступність роботи закладу  дошкільної освіти  та нової  української школи щодо питання формування самостійності дітей за допомогою праці. (Постійно)












Немає коментарів:

Дописати коментар