середу, 10 лютого 2021 р.

Індивідуальна траєкторія професійного зростання педагога закладу дошкільної освіти

 

Епоха інноваційного суспільного розвитку підвищує вимоги до сучасного педагога, потребує постійного вдосконалення його фахової майстерності та професійного зростання в умовах освітнього закладу. Тому надважливою сьогодні як і завжди є професійне зростання педагога, тобто набуття нових компетенцій, знань, умінь і навиків, які він використовує чи буде використовувати у своїй професійній діяльності з метою надання якісної освіти.

10  лютого  2021 року в актовій залі управління освіти і науки відбулося очне заняття в інетерактивній школі   сучасного вихователя закладу дошкільної  освіти   з теми: «Індивідуальна    траєкторія  професійного зростання   педагога  закладу дошкільної освіти».   Метою заходу було: підвищення компетентності педагогів  щодо проєктування  індивідуальної   траєкторії професійного зростання як засобу реалізації особистісного підходу до професійного саморозвитку
педагога закладу дошкільної освіти.

На  засіданні розглянуто і обговорено питання :

*                   Проєктування особистої освітньої траєкторії професійного розвитку педагога.

*                   Основні вектори професійного розвитку педагогічного працівника.

*                   Засоби та шляхи  проєктування особистої освітньої траєкторії розвитку.

*                    Інструментарій планування та управління безперервною освітою та самоосвітою педагогічних працівників .

 Учасникам семінару презентовано матеріали за темою зустрічі.  В ході заходу педагоги вправлялись у моделюванні  індивідуальної   освітньої траєкторії  професійного розвитку педагога закладу дошкільної освіти: вихователя-методиста, вихователя, музичного керівника, інструктора з фізичної культури.

 Професійна компетентність педагога - це праця педагога, яка передбачає здійснення на достатньо високому рівні педагогічного спілкування, реалізацію особистості педагога, досягнення високих результатів у навчанні та вихованні дітей.

Тож  бажаю  всім  професійного  зростання !










Немає коментарів:

Дописати коментар