середу, 20 січня 2021 р.

Особливості організації і проведення прогулянок у закладі дошкільної освіти

 

Прогулянки, найулюбленіший режимний момент для дітей у  дитячому  садочку і важливий режимний момент в освітньому процесі.  21 січня 2021 року   на освітній платформі Google Meet відбулося  онлайн- засідання  вихователів   других молодших груп  «Особливості організації  і проведення прогулянок у закладі дошкільної освіти». Під час  вебінару  обговорили  питання щодо  організаційних  умов  ефективності  проведення прогулянок, різновидів   прогулянок у ЗДО,  особливостей  організації рухової активності  у зимовий період, організації  прогулянок  в закладі дошкільної освіти в умовах пандемії,  вимоги безпеки при організації  прогулянок на території  ЗДО.

Педагоги обговорили та проаналізували представлений матеріал, поділилися своїм досвідом з даного питання.

Присутнім  надано  методичні рекомендації щодо особливостей  організації  і проведення прогулянок у закладі дошкільної освіти.

Методичні рекомендації:

1.Спрямовувати   роботу педагогів у дітей відповідно до вимог програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля». 

2. При проведенні прогулянки  вихователям  чергувати  види діяльності дошкільнят та залучати дітей до активної рухової діяльності.

3. Виносний матеріал повинен відповідати змісту прогулянки, вимогам безпеки та  підібраний у відповідності з віком дітей.

4. Під час  прогулянок  до   дітей дошкільного віку  реалізовувати  індивідуальний та диференційований підходи.

5. При виборі ігор  вихователям  враховувати психофізичні особливості дітей даного віку, попередню діяльність дітей, погодні умови.

 



 


 Презентацію переглянути тут















Немає коментарів:

Дописати коментар