четвер, 18 червня 2020 р.

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ДИТЯЧИМИ ІГРАШКАМИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

Рекомендації під час карантину



♦ Нові іграшки, які щойно придбали, обов’язково ретельно вимийте з милом протягом 15 хв під проточною водою з температурою +37. Потім висушіть на свіжому повітрі.
♦ Іграшки, якими діти граються на вулиці, зберігайте окремо й мийте ретельніше за інші. Адже разом із такими іграшками в домівку можуть потрапити небезпечні  бактерії, віруси і навіть гельмінти.
♦ Іграшки, якими дитина грається відома, зберігайте в контейнерах. Вони оберігатимуть іграшки від скупчення газу.
♦ Не дозволяйте  дитині брати чужі  іграшки та давати свої іншим дітям. Особливо це стосується музичних інструментів, як-от сопілки, губні гармошки, та інших, які дитина може брати в рот. Через них збудники різних інфекційних захворювань  і особливо вірусу  COVID-19, передаються особливо швидко.
♦ Попросіть старших дітей, аби вони брали  іграшки молодших лише чистими руками. Адже бактерії, які не становлять небезпеки для дорослих, можуть викликати захворювання в дошкільників.
♦ Особливо ретельно мийте іграшки, які були  з дитиною в лікарні. Більшість бактерій  і вірусів можуть зберігатися на поверхні пластикових іграшок понад два дні. При цьому, аби на іграшці залишилися бактерії, варто лише доторкнутися до неї або покашляти поруч.
♦ У домашніх умовах для дезінфекції м`яконабивних іграшок замість бактерицидних опромінювачів використовуйте заморожування. А ліпше на період карантину взагалі вилучити їх з вільного доступу дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар