четвер, 28 листопада 2019 р.

«Театралізована діяльність як засіб розвитку мовлення дітей раннього віку.»


  У Базовому компоненті дошкільної освіти виокремлено освітню лінію «Мовлення дитини», яка передбачає формування в дітей різних видів мовленнєвої і комунікативної компетенції, які в сукупності спрямовані на формування мовленнєвої особистості дитини.
  Тому одним із першочергових завдань, що стояли перед  дошкільним закладом, був пошук ефективних методів і прийомів роботи, що сприяли б мовленнєвому розвитку вихованців.
  Театр – це найкращий засіб спілкування людей, розуміння їх сокровенних почуттів. Це диво, здатне розвивати в дитині творчі задатки, стимулювати розвиток психічних процесів, удосконалювати тілесну пластичність, формувати творчу активність, сприяти скороченню духовної прірви між дорослими і дітьми. Все життя дитини насичене грою, кожна дитина хоче зіграти в ньому свою роль. У грі дитина не тільки отримує інформацію про навколишній світ, закони суспільства, красу людських відносин, але й вчиться жити в цьому світі, будувати взаєминами з оточуючими, а це в свою чергу вимагає творчої активності особистості. Тому цьогорічною темою  для засідання  динамічної групи вихователів  других молодших груп закладів дошкільної освіти   та навчально-виховних комплексів була «Театралізована діяльність як засіб розвитку мовлення  дітей раннього віку.»
  Перше засідання проходило на базі Тернопільського дошкільного навчального закладу №26
  Метою даного заходу було: сприяти підвищенню фахового рівня, професійної   компетентності педагогів щодо розвитку мовлення дітей раннього віку засобами театралізованої діяльності.
  В ході даного заходу були переглянуті заняття у двох молодших групах. Де присутні могли побачити різні види театралізованої діяльності, які  педагоги використовують  у  дошкільному закладі: театр рукавичок, театр тіней, пластичний театр тіней, театр кульок, настільний театр, ігри-драматизації.
  Також всі присутні могли переглянути виставку різноманітних театрів, які використовувались у роботі  закладу у різні роки.
  Педагоги були активними учасниками даного  заходу. Вони мали можливість відчути себе акторами, показати свою творчість та професійну майстерність, поділитися власним досвідом та почерпнути щось новеньке для себе.
Педагоги показали, що навчання може бути цікавим, захоплюючим, наповненим позитивними емоціями та щирим захопленням малюків.














Немає коментарів:

Дописати коментар