середу, 19 квітня 2017 р.

«Розвиток інформаційно-ігрової творчості дошкільника через використання коректурних таблиць ( за методикою Н.В. Гавриш)»



06 квітня 2017 року в ТДНЗ № 14  відбулося методичне об'єднання вихователів старших груп ДНЗ м. Тернополя на тему: « Розвиток інформаційно-ігрової творчості дошкільника через використання коректурних  таблиць ( за методикою Н.В. Гавриш)».
Мета проведеного заходу: сприяти підвищенню професійної   компетентності педагогів  щодо  використання коректурних таблиць (за методикою Н.В.Гавриш), формувати  творчий  підхід  до підбору форм, методів та прийомів реалізації завдань з інформаційно-ігрової творчості в усіх сферах життєдіяльності дітей.
 Погорелко Оксана Юріївна – методист Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу виступила перед присутніми вихователями старших вікових груп з відео – презентацією :«Застосування коректурних таблиць в організованій навчальній діяльності (за авторською технологією Н.Гавриш ».
 Присутні  прослухали  доповідь- презентацію вихователя- методиста Гурської Світлани Іванівни на тему: «Завдання та організація роботи з коректурними таблицями».
  У практичному блоці було запропоновано  перегляд інтегрованого заняття із ознайомлення з  навколишнім, мовленнєвого розвитку з елементами грамоти на тему: «Подорож Україною» ,яке підготувала вихователь Гуменюк Л.І., музичний керівник Вовна Л.В. та вихованці старшої групи №3.
 Мета заняття: поглибити знання дітей про Україну,її державну символіку,
природні багатства,дати уявлення про географічне положення областей України на мапі. Закріплювати знання про своє рідне місто, його історію та пам’ятні місця,продовжувати навчати працювати з коректурними таблицями. Розвивати логічне мислення,мовленнєву ініціативність, володіння словотворенням і словозміною, вміння виділяти перший звук в слові та позначати його літерою. Вчити користуватись у мовленні образними виразами, порівняннями. Ввести в словник  слова - назви областей України. Викликати захоплення природою України,народним мистецтвам, талановитими та працьовитими людьми. Виховувати патріотичні почуття приналежності до свого народу, його духовної і матеріальної культури.
 Цікавим для учасників методоб'єднання  було проведення інтелектуальних ігор «Творчий мозковий  штурм» та психологічного тренінгу « Як покращити свої здібності», підготовлені та проведені вихователем- методистом Гурською С.І.,практичним психологом Пєцух Л.І.
 Під керівництвом Погорелко О.Ю. вихователі обговорили та виробили рекомендації методичного об'єднання для вихователів старших вікових груп
 Учасники методоб'єднання переглянули виставку «Ігри з використанням коректурних таблиць для розвитку пізнавальної діяльності дітей», підготовлену вихователями старших вікових груп ДНЗ №14
Вихователі збагатили свої знання з даного питання, поділились досвідом роботи з колегами.








Немає коментарів:

Дописати коментар