пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

ЗВІТ ЗА I ПІВРІЧЧЯ 2016-2017 н.р.




Організація освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році здійснюється відповідно до Законів України "Про освіту", "Про дошкільну освіту", Базового компоненту дошкільної освіти, Концепції Національно-патріотичного виховання дітей та молоді, інших нормативно-правових актів.
Педагоги  дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів у 2016/2017  н.р.  працюють над проблемою:«Удосконалення навчально-виховного  процесу шляхом застосування елементів  сучасних педагогічних  технологій у роботі дошкільних навчальних  закладів» .
Протягом I півріччя 2016/2017 н. р. методистом  з дошкільної освіти ТКМЦНОІМ Погорєлко О.Ю. з  педагогами  ДНЗ та НВК  було  проведено : семінар- практикум  з вихователями –методистами ДНЗ  та НВК, методичні об'єднання  вихователів різних вікових груп, інструкторів з фізичної культури , музичних керівників, конкурси.
З метою ознайомлення  педагогів з особливостями організації роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016-2017 навчальному році, планом роботи фахових методичних  об’єднань, у  вересні  проведені настановчі методичні об'єднання  для  вихователів-методистів ,вихователів різних вікових груп , інструкторів з фізичної культури та музичних керівників на тему : « Організація  роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016-2017 навчальному році». 
Протягом зазначеного періоду було підготовлено і проведено 7 методичних об’єднань з різними категоріями педагогічних працівників,а саме:
-         методичні об’єднання музичних керівників  в ДНЗ № 33 « Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку різними видами музичної діяльності».
-         Методичні об’єднання інструкторів з фізкультури в ДНЗ №27 «Сучасні підходи до організації фізичного виховання дошкільників».
-         Методичні об’єднання вихователів ІІ молодших груп на базі ДНЗ №23 та ДНЗ №22 на тему: «Розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного віку з використанням елементів техніки піскової терапії».
-         Методичніоб’єднання  вихователів  середніхгруп  « Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі» в ДНЗ№ 25,  №9.
-         Методичні  об’єднання  вихователів старших груп « Розвиток інформаційно-ігрової творчості дошкільника через використання коректурних таблиць (за методикою Н.В.Гавриш)» в ДНЗ №6.
З  вихователями– методистами ТДНЗ та  ТНВК проведено семінар :« Моніторинг  динаміки досягнень дітей дошкільного віку» . Метою семінару було надати учасникам рекомендації стосовно визначення шляхів покращення якості дошкільної освіти; організаційно-методичну допомогу у систематизації та використанні діагностичного інструментарію для ефективного проведення освітнього моніторингу в дошкільному закладі, підвищити компетентність педагогів щодо удосконалення управлінських рішень, спрямованих на корегування освітнього маршруту кожної дитини та освітнього процесу загалом;  актуалізувати знання педагогів шляхом залучення до інтерактивних форм роботи, зважаючи на попередній досвід.
1-2 грудня освітяни-«дошкільники»  м. Тернополя  взяли участь у семінарі «Сучасні підходи до організації діяльності дошкільного навчального закладу», який пройшов на базі двох навчальних закладів Тернополя — ДНЗ № 33 та ДНЗ № 6. Семінар пройшов за участі очільника Асоціації працівників дошкільної освіти, шеф-редактора управлінських видань MCFR: Освіта Ніни Омельяненко, а також фахівців Цифрового видавництва MCFR, яке є колективним членом Асоціації, — шеф-редактора методичних видань Наталії Савінової та керівника MCFR: Освіта Лариси Ільченко. 
З метою привабливого оформлення вулиць Тернополя, створення святкової атмосфери для мешканців та гостей міста в період новорічно-різдвяних свят, у грудні 2016 року  проведено міський конкурс «Феєрія новорічного міста», в якому взяли участь ДНЗ №3,5,17,33,38,НВК №35.
 З метою залучення установ, організацій, підприємств, закладів, мешканців міста, дітей та родин до вивчення та пізнання різдвяних традицій, розвитку народного декоративно-ужиткового мистецтва в грудніпроведено міський конкурс на кращий макет Різдвяної шопки «Різдвяне диво», в якому взяли участь ДНЗ №5,10,17 .
Методистом з дошкільної освіти ТКМЦНОІМ Погорєлко О.Ю. на допомогу педагогам ДНЗ розроблені методичні рекомендації для різних категорій  педагогічних працівників.
На персональному  блозі   методиста   з дошкільної освіти ТКМЦНОІМ   Погорєлко О.Ю. висвітлюється робота з педагогами дошкільних навчальних закладів, надаються методичні рекомендації з різних видів діяльності,публікуються  листи і накази  МОНУ з  дошкільної освіти.
Протягом I півріччя навчального року постійно  здійснювалось консультування та надання  методичної  допомоги  вихователям-методистам,   та іншим категоріям педагогічних працівників.

Немає коментарів:

Дописати коментар