понеділок, 28 грудня 2015 р.

«Розвиток та використання широкого комплексу методик, нестандартних форм фізкультурно-оздоровчої роботи для поліпшення здоров`я дітей».

27 листопада 2015року в Тернопільському ДНЗ№9  відбулось засідання методичного об `єднання інструкторів з фізкультури на тему «Розвиток та використання широкого комплексу методик, нестандартних форм фізкультурно-оздоровчої роботи для поліпшення здоров`я дітей».      
 Відкрила методичне об`єднання завідувач  Слонецька С.З.,яка привітала всіх учасників заходу, розповіла про фізкультурно-оздоровчу роботу у закладі,побажала плідної роботи. 
 Методист ТКМЦНОІМ ПогорєлкоО.Ю.  розповіла про здоров`язберігаючі технології в практиці фізичного виховання дошкільного закладу. 
Керівник методоб ` єднання     ОниськівЛ.А.ознайомила присутніх з нетрадиційними підходами до завдань фізичного виховання дітей дошкільного віку.                                                         
У практичній частині інструктор з фізичної культури Семеген Галина Богданівна провела спортивну розвагу «Козацька суперечка» з вихованцями старшої групи №2 «Капітошка».Розпочилась розвага суперечкою двох козаків про те ,хто сильніший,а хто хитріший. Розв`язуючи цю суперечку ,козаки розповіли про давні часи  та  історію козацтва. Діти для козаків показали майстер-клас з виконання комплексу вправ Хатха-йоги.Складовими Хатхи-йоги є асани(статичні пози) і праноями(дихальні вправи).Вправи діти виконували плавно,синхронно,ритмічно дихали через ніс.Для виконання вправ був правильно підібраний музичний супровід та спортивний одяг дітей.Цікавими були і змагання двох команд «Крутивуса» та «Вернигори».Проведені конкурси «Літній хокей», «Перекоти гарбузи», «Пролізання в тунель», «Хвостач», «Боротьба з семиголовим змієм».Під час розваги використана аромотерапія .Діти (за згодою батьків) дихали м`ятою. Розвага як розпочалась так і закінчилась на позитиві.                                          
Після розваги вихователь-методист Душніцька С.М.ознайомила учасників методичного об`єднання з виставкою нетрадиційного  фізкультурного обладнання .На виставці були представлені різноманітні масажні килимки для профілактики плоскостопості,цікаві дуги для підлізання,султанчики-смайлики,м ячики для метання з дитячих шкарпеток,еспандери з пластикових пляшок та кіндерів,  кольорові гантелі з пляшок.   
Практичний психолог ДНЗ№9 ЗендранО.І. провела з учасниками методичного обєднання вправу на релаксацію «Очищення від тривог»,вправи «Сонячні промінчики» та «Дерево побажань»,під час яких педагоги змогли розслабитись,помріяти,заспокоїтись,написати свої побажання іншим та отримати побажання для себе.                                                                  
Дошкільнята та дорослі зробили висновок,що систематичне використання різноманітних оздоровчих технологій в ДНЗ сприяє зміцненню здоров`я дітей дошкільного віку.















Немає коментарів:

Дописати коментар