понеділок, 31 травня 2021 р.

БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ

 

МОН України рекомендує!


 БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ

    Під час користування інтернетом та цифровими матеріалами варто зважати не лише на їхню якість, але і на безпечність для дошкільнят. Діти можуть навчатись, грати в онлайн-ігри, переглядати мультфільми та відео чи навіть користуватись соціальними мережами.         Виключити користування інтернетом у 2021 році майже неможливо, проте дорослі можуть зробити онлайн-простір більш безпечним для дошкільнят.

    Формування навичок цифрової грамотності, безпечної поведінки у дітей в інтернеті та соціально-емоційна грамотність є важливими завданнями для Міністерства освіти і науки. На сайті МОН є розділ «Безпека дітей в інтернеті», де розміщені та постійно оновлюються матеріали для педагогів та батьків, зокрема щодо застосування цифрових технологій, запобігання кібербулінгу та сексуальному насиллю.

    На платформі цифрової освіти «Дія» також можна знайти освітній Серіал «Безпека дітей в інтернеті» про те, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів. На сайті Міністерства цифрової трансформації оприлюднено онлайн-посібник «COVID-19. Поради з безпеки онлайн для батьків та опікунів». Докладно про всі ці матеріали можна дізнатись тут

Немає коментарів:

Дописати коментар