середу, 4 квітня 2018 р.

Семінар-практикум для заступників голів комісій надзвичайних ситуацій закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів з теми «Дії учасників навчально-виховного процесу під час виникнення надзвичайних ситуацій» у ДНЗ №23.


22 березня 2018 року у дошкільному навчальному  закладі № 23  проведений семінар-практикум для заступників голів комісій надзвичайних ситуацій  закладів дошкільної освіти  та навчально-виховних комплексів з  теми «Дії учасників навчально-виховного процесу під час виникнення  надзвичайних ситуацій».
Метою заходу було: вдосконалити теоретичні знання та практичні навички педагогічних працівників і вихованців в умовах надзвичайних ситуацій, відпрацювати дії особового складу формувань ЦЗ в умовах виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, перевірити здатність реагування педагогічних працівників та вихованців на сигнали оповіщення ЦЗ.
Семінар – практикум проведено згідно плану.
Сьогодні проблема безпеки розглядається, як базисна потреба людини, тому на дошкільний заклад покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя.
Семінар складався з теоретичної та практичної частин. Під час теоретичної частини педагоги розширили свої знання: щодо проведення освітньої роботи з формування у дітей знань про небезпечні ситуації, щодо орієнтовних видів діяльності та форм організації навчально – виховного процесу; щодо проведення просвітницької роботи серед батьків щодо безпеки життєдіяльності, щодо особливостей планування освітньо-виховної роботи з дітьми з ОБЖД, щодо організації предметно-розвивального середовища з питань безпеки життєдіяльності дітей в ДНЗ.
Завідувач ДНЗ Летинська Г.М. розповіла про важливість роботи з цивільного захисту у  дошкільному  закладі.
Методист ТКНЦ НОІМ  Даценко М.М. наголосив на необхідності знання та дотримання нормативно правової  бази  з ЦЗ для безпечного функціонування закладу.
  Візуальну лекцію на тему : «Форми навчально-виховної роботи з дошкільниками, батьками та педагогами, щодо оволодіння навичками безпечної поведінки при виникненні НС»  розповіла заступник голови комісії з питань НС вихователь-методист  Вальорна Лариса Миколаївна.
Під час практичної частини  усі  присутні переглянули розвагу з ОБЖД у старших групах, яку підготували та провели інструктор з фізичного виховання Пушка М.М., музичний керівник Кузик О.Б.
З  учасниками семінару було проведено інтелектуально – розважальну гру «Брейн-ринг», яку провела вихователь-методист Вальорна Лариса Миколаївна.
Екстрена евакуація при виникненні пожежі була проведена  з дітьми , працівниками та учасниками семінару ,в якій брали участь пожежна служба МНС.
















 

Немає коментарів:

Дописати коментар