пʼятницю, 3 березня 2017 р.

«Сучасні підходи до організації фізичного виховання дошкільників».

       22 лютого 2017року у Тернопільському дошкільному навчальному закладі №30 відбулося методичне об'єднання інструкторів з фізичної культури ДНЗ та НВК м. Тернополя на тему: «Сучасні підходи до організації фізичного виховання дошкільників».
      Метою даного заходу було: сприяння підвищенню фахового рівня, професійної компетентності педагогів щодо сучасних підходів до організації фізичного виховання дошкільників.
      Завідувач закладу Дереш Г.П. привітала учасників методичного об'єднання, побажала всім учасникам гарного настрою, плідної співпраці.
      Методично – теоретичний блок розпочала методист ТКМЦНОІМ Погорєлко О.Ю., яка виступила перед присутніми з доповіддю на тему: «Форми оптимізації рухової активності у повсякденному житті».
     Вихователь – методист ТДНЗ №30 Мацапей В.С. ознайомила педагогів з інноваційними типами фізкультурних занять запропонованих М.М.Єфименком. Вона наголосила, що залежно від ступення задіювання основних рухових режимів М.Єфименко пропонує чотири принципово нові типи занять:
-         заняття у формі «Повне еволюційне коло»;
-         спеціалізоване заняття;
-         акцентоване заняття;
-         заняття з переважанням одного основного рухового режиму.
    В рамках теоретично – практичного блоку, інструктор з фізкультури  ТДНЗ №30 Бінявська С.М. провела акцентоване заняття з дітьми старшої групи №1 «Без сонця не прожити й днини», з акцентом на основному руховому режимі «ходьба».
     Під час обговорення педагоги відмітили, що заняття відповідало вимогам модернізації освітнього процесу, з чітким дотриманням методики М.Єфименка та із застосуванням інших інноваційних здоров'язбережувальних технологій: дихальної гімнастики, точкового масажу, мімічної гімнастики, ароматерапії. Яскравості заняттю  надавало виконання вправ з атрибутами (косичками), що також було відмічено інструкторами, як інновація. Присутні  схвально відгукнулися про професійну діяльність інструктора з фізкультури Бінявської С.М., про її вміння володіти дитячим колективом.
     Хвилинку релаксації «Місце спокою», під час підсумково – рефлексійного блоку, з учасниками методичного об'єднання, провела практичний психолог Томашева О.В.
     Методист ТКМЦНОІМ Погорєлко О.Ю. підвела підсумки роботи методичного об'єднання та надала інструкторам з фізичної культури методичні рекомендації:
1. Постійно вдосконалювати власну фізичну активність, дотримуватись здорового способу життя.
2. Створювати розвивальне середовище, в якому гармонійно поєднуються всі складники.
3. При проведені різних форм фізкультурно – оздоровчої роботи дотримуватися рекомендацій щодо їх тривалості, насиченості динамічним компонентом, враховувати індивідуальні показники стану здоров'я, самопочуття дітей.
4. Впроваджувати ефективні форми проведення фізкультурних свят та розваг – інтерактивні, під час яких діти і їх батьки є активними учасниками дійства.
5. Свою діяльність спрямовувати на збереження, зміцнення і відновлення фізичного, психічного і духовного здоров'я дітей, забезпечення їх своєчасного та повноцінного, гармонійного фізичного розвитку з перших років життя.

6. Забезпечувати належний рівень фізичної підготовки й фізичної культури взагалі, ознайомлювати з будовою і основними функціями свого тіла, виховувати стійкий інтерес до рухової активності, виробляти звичку до здорового способу життя.







Немає коментарів:

Дописати коментар