неділю, 4 листопада 2018 р.

«Шляхи оптимізації сучасного заняття з фізкультури»


Як можна по-новому, цікаво й ефективно проводити заняття з фізичної культури для дошкільнят, поклавши в основу цілковито відмінні від традиційних методичні підходи? Відповідь на це питання мали змогу дізнатися інструктори з фізкультури, побувавши 25 жовтня 2018 року в закладі дошкільної освіти №2 нашого міста. Засідання динамічної групи розпочалося привітальним словом завідувача, Безкоровайної Надії Іванівни. Погорєлко О.Ю., методист ТКМЦ,  познайомила присутніх з темою заходу «Шляхи оптимізації  сучасного заняття з фізкультури» та побажала приємних вражень від «Незабутньої подорожі» та  виступила з візуальною лекцією з теми  «Фізкультурно-оздоровча робота в  ЗДО».  . Інструктор з фізичної культури закладу, Ониськів Леся Андріївна, разом з вихователем Стадник І.С. та малятами логопедичної групи №3 презентували  свій підхід до організації та проведення заняття з фізкультури: поєднання дій зі  спортивними атрибутами з мовленнєвими вправами, завданнями,іграми, лічбою; використання елементів пластичного балету під час виконання загальнорозвивальних вправ на каріматах під аудіосупровід чудової казки; виконання бадьорої пісні для підняття настрою; долання яскравої доріжки перешкод з різними видами стрибків і ходьби, повзанням , переступанням. Наприкінці мандрівки малюки зустрілися з гостею з Японії, мали змогу продемонструвати навички в роботі з папером (складання оригамі). «Повернувшись» з уявної мандрівки в Тернопіль,  діти власними виробами доповнили чудовий макет нашого міста. Вихователь Стадник Ірина Степанівна познайомила присутніх з давнім східним мистецтвом, наголосивши на його унікальності і перевагах для цілісного розвитку особистості, провела з педагогами майстер-клас.
            Увазі інструкторів з фізичної культури були представлені різні види масажу (коловий – з дітьми, горіховий – з дорослими), долання дітьми почуття страху, фізкультхвилинка та жвава руханка.  
           На завершення від методиста ТКМЦНОІМ Погорєлко Оксани Юріївни була проведена вправа «Коло здоров’я» .
Педагоги поділилися враженнями від побаченого, підвищили   професійну компетентність щодо використання  різновидів занять з фізичної    культури для дітей дошкільного  віку.
     Захід пройшов у сучасній формі, а саме заняття подарувало радість і малятам, і педагогам.
Учасники отримали методичні рекомендації щодо використання нестандартних занять з фізкультури  у  закладах дошкільної освіти для досягнення максимального педагогічного ефекту.
Методичні  рекомендації:
1.     Спрямовувати педагогів до творчих пошуків та  співпраці  при проведенні  фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільному закладі.
2.     Забезпечувати розвивальне середовище для збереження, зміцнення і відновлення фізичного та психічного здоровя дітей. (Постійно).
3.     Дотримуватися рекомендацій щодо тривалості, насиченості, динамічності під час проведення  різних видів занять з фізкультури з врахуванням індивідуальних показників стану здоров’я та самопочуття малюків . (Постійно).
4.     Сприяти підвищенню самооцінки дошкільників та виховувати коректне ставлення до ровесників і бажання допомогти їм. (Постійно).
5.     Підтримувати інтерес до занять фізкультурою. (Постійно).














Немає коментарів:

Дописати коментар