суботу, 31 січня 2015 р.

«Парадигма освітніх інновацій 2014-2015» .


26 січня 2015 року у м. Тернополі відбувся ІІ міський конкурс «Парадигма освітніх інновацій 2014-2015», у якому взяли  участь педагоги  дошкільних навчальних закладів міста.
З метою залучення педагогів міста до творчої продуктивної діяльності ,щодо вдосконалення науково-методичного забезпечення навчально-виховного процесу, моделювання і практичного застосування інноваційних освітніх парадигм  у дошкільних, спеціальних, загальноосвітніх навчальних закладах та  позашкільних установах педагоги ТНВК №1, ТДНЗ №6, №13, №22 , №23, №26, № 34  представили свої проекти на міський конкурс педагогічних працівників ЗНЗ, ПНЗ, ДНЗ  «Парадигма освітніх інновацій ».
Вихователі ТНВК № 1  Петришин ОльгаМихайлівна  та Демидась Ірина Михайлівна  презентували свій досвід роботи на тему: « Застосування етнопедагогіки, як народознавчої складової у процесі виховання майбутніх громадян Української держави».
  Педагоги  ДНЗ №6    вихователь Матвійчук Лілія  Іванівна  та практичний психолог Литвиненко Ольга Володимирівна  до уваги журі представили свій досвід роботи з дітьми з мовленнєвими відхиленнями та затримкою мовного розвитку.
 Напрямок «Пошуково-дослідницька діяльність в дошкільному навчальному закладі» представили  вихователі  Чубак Галина  Богданівна ДНЗ№13   та Дем’янова Ольга  Омельянівна  ДНЗ №23.Завдання педагога – поєднати результати дослідницької роботи з практичним досвідом дітей,із знаннями,які в них уже  є і підвести їх до розуміння природних закономірностей,методами,що посилюють розвивальну функцію навчання,спрямовану на інтеграцію.
 Про  використання   інноваційних  підходів  у формуванні комунікативного зв’язного мовлення дошкільників  у своїй  роботі розповіла Вишневська Наталія Мирославівна , вихователь ДНЗ №22.
Вихователь ДНЗ №22 Архитко Ірина Йосипівна представила роботу : «Розвиток конструктивного і логічного мислення, як запорука розвитку математичних здібностей у дітей дошкільного віку».
Педагоги ДНЗ №26 вихователь Пуйо Ольга Ігорівна та практичний  психолог Корнєва Оксана Олексіївна до уваги журі представили проект «Співпраця дошкільного закладу і сім’ї у розвитку та вихованні дошкільнят через емоційну сферу». Даний проект,спрямований на розвиток мовлення,мислення ,рухової активності та творчих здібностей дітей через емоційну сферу. Наполеглива робота педагогів з батьками допомагає обєднати зусилля у процесі виховання та навчання дошкільнят за допомогою  інноваційних технологій.
Вихователь-методист ДНЗ №26 Леськів Анна Володимирівна представила проект : «Інтерактивні методи у роботі дошкільного закладу». У даному проекті висвітлені інтерактивні методи роботи з педагогами та вихованцями, які використовуються у даному дошкільному закладі.
Одним із актуальних напрямків Базового компонента дошкільної освіти є всебічний розвиток особистості та формування соціально –компетентного дошкільника. Тому для психологів і педагогів одним із завдань є пошук нових підходів до розв’язання проблеми введення дитини у соціальне середовище. Саме тому  свій проект : «Формування соціальної компетентності дітей дошкільного віку» до уваги журі представила практичний психолог ДНЗ №34 Свіргун Лариса Іванівна.
 Шановні колеги,висловлюємо Вам щиру подяку за наполегливу, чесну, натхненну працю, що наповнює світ мудрістю, знаннями, милосердям та людяністю. Сподіваємося, що наша тісна співпраця й надалі збагачуватиме українське дошкілля інноваційними ідеями та перспективним досвідом.







Немає коментарів:

Дописати коментар