понеділок, 2 березня 2020 р.

«Підвищення якості дошкільної освіти в Україні»


21  лютого 2020 року на базі Тернопільського  навчально-  виховного комплексу №28  проведено  навчально-практичний  тренінг з теми «Підвищення якості дошкільної освіти в Україні», який провела Погорєлко Оксана Юріївна, методист Тернопільського  комунального  методичного  центру  науково-освітніх інновацій  та моніторингу.
У роботі тренінгу взяли участь  керівники закладів дошкільної освіти  та  навчально- виховних комплексів  м.Тернополя.
Метою заходу було ознайомлення учасників із результатами міжнародних і національних досліджень із питань якості дошкільної освіти; сприяння розвитку компетентності педагогічних працівників щодо показників якості дошкільної освіти, визначених пріоритетними для країн Європейського Союзу; підготовка учасників для проведення інформаційних заходів із питань успішних практик у дошкіллі.
Впродовж  тренінгу  учасники опрацювали результати національного дослідження критеріїв якості дошкільної освіти, яке проводилося протягом січня-березня 2019 року в рамках міжнародного проєкту «Міжнародні критерії якості дошкільних освітніх програм», визначали компетентності професійного розвитку педагогів XXI століття для забезпечення якості дошкільної освіти.
Чинники якості дошкільної освіти: доступність, освітнє середовище, освітня програма закладу, програмно-методичне забезпечення для дошкільної освіти на сучасному етапі, взаємодія вихователів із дітьми та їх сім’ями – ключові фактори розбудови якості дошкільної освіти в Україні, обговорені учасниками тренінгу.
На завершення семінару освітяни обмінялися думками та визнали потребу в розробленні спільного бачення якості дошкільної освіти.





















Немає коментарів:

Дописати коментар