четвер, 19 грудня 2019 р.

«Здоровятворчі та здоровязбережувальні технології на музичних заняттях»


Здоров'я дитини - це не тільки відсутність хвороб, але і повне фізичне, психічне і соціальне благополуччя. Тому оздоровлення дітей в останні роки стає пріоритетним напрямом у роботі багатьох дошкільних закладів. Педагоги і медики шукають нові прийоми збереження і зміцнення здоров'я дітей, створюють сприятливі умови для їх впровадження, грунтуючись на результатах діагностики стану здоров'я та індивідуальних особливостей кожної дитини.
Тому темою засідання динамічної групи музичних керівників закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів була : «Здоровятворчі та здоровязбережувальні технології на музичних заняттях», яку розглядали 28.11.2019 р. на базі ТДНЗ №19.

Мета засідання: сприяти підвищенню  професійної   компетентності педагогів  щодо  використання здоров'ятворчих та здоров'язбережувальних технологій на музичних заняттях.

Методист ТКМЦНОІМ Погорєлко О.Ю. виступила з презентацією «Використання здоров'ятворчих та здоров'язбережувальних    технологій на музичних заняттях в закладі дошкільної освіти».Методист ДНЗ Довбня Д.П. поділилась досвідом роботи «Музичне виховання в системі оздоровчої роботи з дошкільниками» . Учасники засідання динамічної групи мали змогу побачити на практиці використання різноманітних оздоровчих технологій, переглянувши дійство «Фестиваль музичних королівств», проведене музичними керівниками закладу Кашубою З.Б.,  (мелодекламація «Два кугути» «Руханка з тарілочками», музична гра з горішками, пальчикова гімнастика «Павучок і пташка»);Ленько М.В., (дихальні вправи «Долоньки»»Насос», «Кішка»,»Обійми себе», «Надуємо кульку», музичні вправи «Велика і маленька собачки», «Ведмідь і пташка», артикуляційні вправи з звуками «н-з-ж-ш»);Чайковською О.І.,(музично- паперова забавлянка, самомасаж, «кольоровий» оркестр, гра- релаксація з повітряними  кульками) та вихователем Краківською І.О. і дітьми п’ятого року життя. Учасники засідання динамічної групи  обговорили  проведений захід та виробили методичні рекомендації  для оздоровчої роботи з дошкільниками:

 

Методичні рекомендації:

1.Спрямовувати роботу музичних керівників відповідно до вимог програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля». (Постійно)
2. Забезпечувати якість дошкільної освіти через компетентність і практичну готовність музичних керівників працювати в умовах реалізації особистісно-орієнтованої моделі дошкільної освіти шляхом впровадження інноваційних педагогічних технологій. (Постійно)
3. Впроваджувати  в  освітній процес здоров'язбережувальні  технології, що дають змогу проводити оздоровлення в цікавих різноманітних формах, забезпечують фізичне, соціально-емоційне, духовне, інтелектуальне благополуччя дошкільнят. (Постійно)
4.Вдосконалювати  професійну майстерність та сприяти  самоосвіті  і самовдосконаленню музичних керівників.   (Постійно)
 5. Здійснювати особистісно-орієнтований підхід до навчання та виховання, враховуючи вікові та індивідуальні особливості кожної дитини.(Постійно)



















Немає коментарів:

Дописати коментар