середу, 27 грудня 2017 р.

Особливості організації різних видів занять з фізкультури для дітей дошкільного віку»



       7 грудня 2017 року у Тернопільському закладі дошкільної освіти №26 відбулося засідання референтної групи інструкторів з фізичної культури дошкільних закладів та навчально-виховних комплексів   м.Тернополя  на тему: «Особливості організації різних видів занять з фізкультури для дітей дошкільного віку ».
        Метою даного заходу було: сприяти підвищенню фахового рівня, професійної компетентності педагогів щодо організації різних видів занять з фізкультури для дітей дошкільного віку.
    Завідувач закладу Патряк Л.А. привітала учасників референтної групи, побажала всім учасникам гарного настрою, плідної співпраці.
      Методично-теоретичний блок розпочала методист ТКМЦНОІМ
Погорєлко О. Ю., яка виступила перед присутніми з візуальною лекцією  на тему: «Типи занять з фізкультури та їх організація».
     Вихователь-методист ТЗДО №26 Леськів А.В. ознайомила педагогів з особливостями використання нестандартного фізкультурного обладнання в дошкільному закладі, тому, що головною метою фізичного розвитку дитини є за­безпечення її задоволення від рухової діяльності і досягнутих у ній результатів, створення комфорт­них умов життєдіяльності дошкільнят.
    В рамках теоретично-практичного блоку, інструктор з фізкультури  ТЗДО №26 Голубчик Т.Б. провела  спортивно-пізнавальну розвагу з дітьми середньої групи №2: «Казкова місячна подорож».
     Під час обговорення педагоги відмітили, що розвага  була змістовна, діти отримали великий обсяг нової інформації в цікавій та ігровій формі. Було використано багато нестандартного фізкультурного обладнання, адже це сприяє поліпшенню результативності фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми, а також підвищен­ню у них інтересу до фізичної культури та спор­ту.
     Інструктор з фізичної культури Голубчик Т.Б. поділилась своїм досвідом у виготовленні обладнання, розповіла про використання інноваційних технологій на заняттях, а також про проблеми та трудності, які зустрічаються їй у роботі.
       Методист ТКМЦНОІМ Погорєлко О. Ю. з метою актуалізувати знання педагогів про засоби фізичного виховання дітей, вчити класифікувати засоби фізичного виховання дітей на традиційні та сучасні провела з педагогами вправу  «Методичний бумеранг».  Всі учасники були активні, показали високий професійний рівень, поділились враженнями та досвідом, отримали масу позитивних емоцій.
    Підбиваючи підсумки роботи , усі  педагоги відзначили ,що у закладі створено сприятливе середовище для забезпечення успішного фізичного розвитку дитини та зміцнення її здоров’я
    Засідання референтної групи інструкторів з фізичної культури дошкільних закладів було проведено на високому організаційному, науково-методичному рівнях. Захід носив навчальний та практичний характер.   
    Погорєлко О. Ю. підвела підсумки роботи референтної групи та надала інструкторам з фізичної культури методичні рекомендації:

Методичні рекомендації:
1. Створити розвивальне середовище, в якому гармонійно поєднуються всі складники з фізичного виховання. (Постійно).
2. При проведенні різних форм фізкультурно-оздоровчої роботи дотримуватись рекомендацій щодо їх тривалості, насиченості динамічним компонентом, враховувати  індивідуальні показники стану здоров’я, самопочуття дітей. (Постійно).
 3. Впроваджувати ефективні форми проведення інтерактивних фізкультурних свят та розваг, під час яких діти і їх батьки є активними учасниками дійства. (Постійно).
4. Спрямовувати  методичну діяльність на збереження, зміцнення і відновлення фізичного, психічного і духовного здоров’я дітей . (Постійно).

5.Забезпечувати належний рівень фізичної підготовленості  дітей дошкільного віку з фізичної культури. Виховувати стійкий інтерес до рухової активності.  (Постійно).               









Немає коментарів:

Дописати коментар