середу, 19 квітня 2017 р.

Розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного віку з використанням елементів техніки піскової терапії".

          12 квітня 2017 року в ТДНЗ № 31  відбулося методичне об’єднання вихователів других молодших груп ДНЗ та НВК м. Тернополя на тему:
"Розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного віку з використанням елементів техніки піскової терапії".
         Метою заходу було сприяти підвищенню фахового рівня,    професійної   компетентності педагогів  щодо   організації роботи з дітьми  дошкільного віку   з використанням елементів техніки піскової терапії.
         Погорєлко Оксана Юріївна – методист Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу ознайомила з планом проведення засідання та виступила  перед педагогами з  візуальною лекцією :«Пісок як матеріал для розвитку творчості та навчання дітей». Методично-теоретичний блок продовжила вихователь-методист ТДНЗ №31 Ляшко Н.І. із слайд-презентацією «Пісочна терапія, sandplaу», в якій було розглянуто основні аспекти проведення ігор-занять з елементами піскової терапії. Особливості пізнавального розвитку сучасних z-дітей розкрила практичний психолог Боб’як Т.М.
        У практичному блоці було запропоновано перегляд гри-заняття з елементами піскової терапії «Як малята звірятам допомагали, будинок їм побудували», яку підготували вихователі Галушка М.М. і Остапишин В.І. та вихованці другої молодшої групи № 3.
        Мета заняття:  заохочувати дітей до активної діяльності стимулювати пізнання, ініціативність, зосередженість у процесі ознайомлення з довкіллям, використовуючи елементи піскової терапії.  Уточнювати знання про диких тварин. Забезпечувати оволодіння дітьми стійкими загальноприйнятими сенсорними еталонами як засобами властивостей реальних предметів (форма, колір, величина). Залучати дітей до позначення словом властивостей якостей предметів. Закріплювати знання про властивості піску та способи дій з ним. Сприяти створенню  позитивної  емоційної атмосфери. Розвивати пізнавальну активність, мислення, зорову пам'ять, дрібну моторику пальців рук. Виховувати почуття радості і гордості за самостійне досягнення позитивного результату,  доброзичливість,  самостійність, бажання діяти спільно.
З цікавістю залучились  учасники методичного об’єднання до хвилинки-розминки - тесту «Пізнай себе», підготовленого та проведеного практичним психологом Боб’як Т.М.
         Під керівництвом Погорєлко О.Ю. вихователі обговорили та виробили рекомендації методичного об’єднання для вихователів других молодших груп.
Учасники методичного об’єднання переглянули виставки «Матеріал для ігор дітей з піском» та  «Великодні мотиви», підготовлену колективом ДНЗ №31.
Вихователі збагатили свої знання з даного питання, обмінялись досвідом роботи з колегами.












Немає коментарів:

Дописати коментар