четвер, 29 грудня 2016 р.

«Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі».

16 грудня 2016року в Тернопільському ДНЗ№9  відбулось засідання методичного об `єднання вихователів середніх груп  на тему:   «Дитина в сенсорно-пізнавальному  просторі».                                            
 Метою методичного об єднання було: підвищення фахового рівня,    професійної   компетентності педагогів    з питання реалізації завдань освітньої лінії «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі БКДО; вміння працювати в команді, аргументовано відстоювати свою точку  зору. 
Методист ТКМЦНОІМ ПогорєлкоО.Юрозповіла про  використання навчально-  розвивальних технологій  з дітьми 5 –го року життя.      Завідувач  Слонецька С.З   поділилась  досвідом  роботи    з дітьми з сенсорного виховання у закладі. Вихователь-методист Душніцька С.М. розповіла про провідних  представників дошкільної педагогіки ,які вивчали питання сенсорного  розвитку дошкільників.                
      Учасники методичного об`єднання ознайомились   з виставкою дидактичного матеріалу з сенсорного виховання. На виставці були представлені різноманітні ігрові матеріали для зашнуровування, застібання ґудзиків, нанизування,втулочки,різнокольорові вагончики з кубиками , дидактичні матеріали  виготовлені за матеріалами  М.Монтессорі , В.Воскобовича та інші .
У практичній частині вихователь середньої групи №1 Білецька С.М.  провела заняття   «Передноворічні клопоти в країні Смішариків »(цікава математика,сенсорне виховання). На заняття до малят завітали герої мультфільма –Смішарики .Совуля запросила дітей до себе у гості по «скайпу». Під час заняття ,виконуючи різноманітні ігрові завдання , діти  допомагали Совулі  готуватись до свята та вправлялись у лічбі,розрізнянні форм,кольорів,величин.                                                    Вихователь середньої групи №3КачмарчикЛ.Б.  показала заняття «Прикрасимо ялиночку»(художня праця,ознайомлення з довкіллям,сенсорне виховання). Дошкільнята потрапили у майстерню Діда Мороза і перетворились на його помічників. У дітей під час заняття виховувались дружні почуття,вони  вправлялись у вмінні виготовляти новорічні ялинкові іграшки власноруч,закріплювали основні кольори,геометричні форми,розвивали дрібну моторику пальців рук.                                                                   
 Заняття «Подорож до країни здоров`я»(валеологія,сенсорне виховання) провела вихователь середньої групи №2 ВознякІ.І. У дошкільників закріплювались вміння впізнавати  предмети на дотик, за смаком та за запахом ,  зіставляти дані різних органів чуття і складати їх в єдине ціле, називати та описувати їх, формувались спостережливість, кмітливість, допитливість, вміння вміло використовувати побачене і почуте раніше, самостійно робити висновки , здатність орієнтуватись у просторі;  дрібна моторика м’язів рук , пізнавальна  активності . Допомагали дошкільнятам це все пізнати Лунтик та його друзі.
Ігрові вправи: "Сузір'я талантів","Хвилина слави",логічні задачі
з  учасниками  методичного об’єднання провели   Методист ТКМЦНОІМ ПогорєлкоО.Ю.  та   Душніцька С.М.,вихователь-методист ДНЗ №9.  Педагоги вправлялись   у    розв `язуванні логічних задач,показали свої  творчі здібності у   малюванні, ліпленні, конструюванні, грі на музичних інструментах .   
Учасники методичного    об` єднання зробили висновок, що удосконалювання будь-якої діяльності залежить від рівня сенсорного розвитку дитини.                                                                                           Сенсорний розвиток дитини, з одного боку, має самостійні значення виразних понять про оточуючий світ, з іншого боку — складає фундамент загального розумового розвитку, що неможливо без опори на повноцінне сприйняття.















Немає коментарів:

Дописати коментар