четвер, 18 січня 2024 р.

Розвиваючі ігри як засіб формування пізнавальних здібностей дітей дошкільного віку.

 

18 січня 2024 року відбулося онлайн-засідання динамічної групи вихователів других молодших груп дошкільних закладів. Захід проводився на освітній платформі Google Meet та був присвячений темі: "Розвиваючі ігри як засіб формування пізнавальних здібностей дітей дошкільного віку".

Під час заходу були розглянуті концепції, які акцентували важливість розвиваючих ігор у формуванні пізнавальних здібностей дітей. Зокрема, було обговорено ігровий підхід до навчання, розвиток творчості та уяви, а також стимулювання соціальних навичок.

Особлива увага була приділена активній участі вихователя в грі, його ролі у стимулюванні розвитку дітей та підтримці їх позитивної взаємодії під час ігрових процесів.

Учасники заходу поділилися своїм досвідом використання розвиваючих ігор, наводячи конкретні приклади та успішні практики. В ході обговорення були висвітлені успішні випадки впровадження розвиваючих ігор та виклики, з якими вони зіткнулися. Учасники обмінялися досвідом та надали поради один одному.

Педагогам були надані методичні рекомендації, практичні поради та інструменти для успішного впровадження розвиваючих ігор в їхню роботу та для подальшого використання цих ігор в роботі з дітьми дошкільного віку.

Цей онлайн захід виявився ефективною платформою для обміну досвідом та поглиблення знань педагогів з питань використання розвиваючих ігор у дошкільних закладах.

Методичні рекомендації: 

ü    Спрямовувати  використання розвиваючих  ігор в ЗДО  відповідно до вимог     Базового компонента   дошкільної освіти  та програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля». 

ü     При  проведенні  розвиваючих    ігор  для   кожної  дитини   забезпечити  окремий  комплект   гри  чи  ігрового  матеріалу.

ü    Під час  вибору  та організації ігор    враховувати. індивідуальні особливості кожної дитини

ü    Під час  розвиваючих  ігор всі  завдання  дітьми  повинні  виконуватись   самостійно.

ü     Розвиваючі   ігри з дітьми дошкільного віку потрібно починати із  легких  завдань з  урахуванням  їх  можливостей.

ü     Ігри необхідно   повторювати,  повторення  –  необхідна  умова  розвивального  ефекту.

ü     Вихователям ЗДО  здійснювати  регулярні спостереження за дітьми під час гри, визначаючи їхні успіхи та труднощі.






               




Немає коментарів:

Дописати коментар