суботу, 22 вересня 2018 р.

Програма «Впевнений старт» - фундамент успішної підготовки дітей до школи



12.09.2018 року у ТЗДО №26 відбувся тренінг за навчально-методичним комплексом «Впевнених старт».
             Мета даного заходу: показати переваги та можливості роботи за програмно-методичним комплексом «Впевнений старт»
Завдання:
1.     Презентація програмно-методичного комплексу «Впевнений старт»
2.     Надати можливість випробувати алгоритм організації життєдіяльності дітей старшого дошкільного віку в умовах дошкільного навчального закладу за програмно-методичним комплексом «Впевнений старт»
Тренінг розпочався інтерактивною вправою « Презентуй колегу», під час якого учасники розповіли присутнім про смаки  та захоплення своїх колег.
Розпочала тренінг Погорєлко О. Ю., яка ознайомила усіх присутніх із планом та регламентом роботи, побажала плідної праці та позитивних вражень.
Методично-теоретичний блок продовжила вихователь-методист ДНЗ №39 Міхнюк Н. С., яка ознайомила присутніх з презентаціями за такими напрямками: «Впевнений старт: проект», «Впевнений старт: програма», «Впевнений старт: Книга вихователя», «Впевнений старт: Книга дошкільника», а також з доповіддю «Впевнений старт: Альбом з художньо-творчої діяльності», «Впевнений старт: Книга для батьків».
Під час тренінгу вихователям-методистам було запропоновано зіграти інтерактивну гру  «Поміняйтеся місцями» .
Під час обговорення презентацій з’ясували, чим програмно-методичний комплекс «Впевнений старт» відрізняється від інших програм, як побудована книга вихователя, який перспективний та календарний план пропонують автори , примірний розклад навчального навантаження старших дошкільників за різними видами діяльності, відвідали освітній портал vstart.com.ua, а також сторінку у соціальній мережі Фейсбук «Впевнений старт: педагогам», «Впевнений старт: батькам».
Далі було запропоновано розглянути Книгу дошкільника, яка познайомила вихователів-методистів з її головними героями, ровесниками старших дошкільників, для сюжетно-рольової взаємодії з дітьми. Присутні ознайомилися із комплексними розвивальними завданнями за всіма розділами програми, які пропонуються у Книзі та із завданнями на вихідні дні для виконання з батьками спланованими спеціально для спільного проведення часу батьків і дітей.
Також був презентований Альбом для художньо-творчої діяльності. Суттєва особливість всього навчально-методичного забезпечення: в ньому художньо-естетичній діяльності і особливо, образотворчій діяльності, приділено достатню увагу. І ця діяльність прописана не за остаточним принципом, а на рівні з іншими видами діяльності, враховуючи, важливу вікову особливість старшого дошкільного віку, яку відзначають психологи і педагоги: зображувальна діяльність дітей є однією із значущих у цьому віці, поряд з ігровою і пізнавальною.
Книга для батьків – це інформаційно-довідкове видання до навчально-методичного комплекту «Впевнений старт». Тут зібрано поради батькам щодо створення повного інформаційного дня дитини; можливостей організації спільної продуктивної взаємодії із власною дитиною вдома. Присутні педагоги мали змогу переконалися, що  усі Книги комплекту взаємопов’язані між собою..
На завершення, для підведення підсумків та рефлексії, від методиста ТКМЦНОІМ Погорєлко О. Ю. була проведена вправа «Прощання» та анкетування «Після».
Педагоги поділилися своїми враженнями, поглибили свої знання з даного питання.











Немає коментарів:

Дописати коментар