пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

«Розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного віку з використанням елементів техніки піскової терапії».



Сьогодні одним з найбільш популярних методів роботи з  дітьми є пісочна терапія. Завдяки цьому відносно новому методу, у дитини розвивається здатність до самовираження і творчого сприйняття світу. Пісочна терапія допомагає розвивати у дітей пам’ять, увагу і просторову уяву. «Часто руки самі знають, як розплутати те, над чим безрезультатно б'ється розум», - стверджує видатний психолог Карл Юнг.
26 жовтня 2016року в ТДНЗ №23 відбулося методичне об’єднання вихователів других молодших груп на тему: «Розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного віку з використанням елементів техніки піскової терапії». Метою якого було: сприяти підвищенню фахового рівня, професійної компетентності педагогів щодо організації роботи з дітьми дошкільного віку з використанням елементів техніки піскової терапії.
Під час відкриття засідання  до присутніх звернулась завідувач закладу Летинська Галина Михайлівна, яка побажала учасникам засідання плідної роботи.
Наступним кроком методичного об’єднання було проведення методистом Тернопільського комунального  методичного центру науково – освітніх інновацій та моніторингу  Погорєлко Оксаною Юріївною візуальної лекції  на тему: «Розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного віку з використанням елементів техніки піскової терапії». Також була проведена ще одна презентація методистом ДНЗ №23 Вальорною Ларисою Миколаївною на тему «Сенсорне виховання дітей з елементами піскової терапії», у якій були представлені усі наявні матеріали та види роботи з піском, що використовують вихователі закладу у своїй роботі з дітьми.
Учасниками методичного об’єднання було переглянуто три заняття у других молодших групах, а саме: «Подорож до Піскової країни» (Кабан М.М.); «Пригоди Золотої рибки» (Дем’янова О.О.); «По піску подорожуємо – щастя й радість усім даруємо» (Коваленко В.Л.). Усі проведені заняття були неповторними по-своєму.
Після закінчення перегляду занять усі учасники знову зібралися разом у залі, де методистом ТКМЦ Погорєлко О.Ю. було організовано практикум «Казка на піску», далі було обговорення та обмін думками між учасниками заходу.
Під час обговорення присутні відмітили  творчий та креативний підхід до організації, оформлення та проведення занятть, схвалили роботу вихователів та колективу в цілому.






Немає коментарів:

Дописати коментар