вівторок, 21 червня 2016 р.

Ігри для малят із піском і водою.



Улітку діти і дорослі більше часу проводять на свіжому повітрі. Як зробити спілкування з малятами продуктивним, корисним і розвивальним, радять педагоги .
Ігри з водою завжди доступні і можуть не просто зацікавити, розважити, підняти емоційний настрій дитини, а й є засобом пізнання навколишнього світу. Вони сприяють розвитку тактильної чутливості, дрібної моторики рук, координації рухів у системі «око – рука», дають змогу успішно розвивати психічні пізнавальні процеси, формувати сенсорні уявлення та первинні прийоми логічного мислення. У дошкільнят формується здатність до спостереження, розвиваються навички дослідницької поведінки, вони вчаться робити прості висновки, судження, порівнювати, узагальнювати, встановлювати закономірності.
Ігри з водою – це і театр, сфера творчої діяльності дитини, де розвиваються комунікативні та мовні здібності.
Малюнки водою
Для цього знадобляться всілякі пензлики, валики і, власне, вода. А діти вже самі знайдуть, що і як їм “розфарбувати”, але тільки водою і на асфальті.

 Розвішування білизни
Як поєднати закріплення знань про кольори, розвиток дрібної моторики пальців рук, трудову діяльність та ігри з водою? Дуже просто, наприклад, сушка лялькової білизни. Натягніть мотузку спеціально для малюків, щоб вони до неї дотягувались. Покажіть, як правильно розвішувати білизну на прищіпки. І діти оволодівають трудовими навичками, закріплюють свої знання про кольори, розвивають дрібну моторику пальців рук, але ж як цікаво і непомітно для них!

Музика в склянці
Якщо налити в склянки різну кількість води, то можна запропонувати дитині зіграти знайому мелодію, постукуючи по склянках ложками, виделками, олівцями.

Спробуй, злови
Запропонуйте дитині за допомогою двох трубочок для коктейлю або китайських паличок для їжі виловити предмети, які плавають у надувному басейні або склянці.
Долоньки
Запропонувати дітям набрати воду в долоні та намагатися утримати її якомога довше.
Вій, вітерець
Дати завдання дітям подути на воду так, щоб з’явилися хвилі: спочатку невеликі брижі, потім вищі хвилі, а потім – буря.
Гонки кольорових крапель
Для цієї гри поставте на папері великі кольорові краплі (бажано різного кольору) за кількістю гравців. Ці краплі розташуйте на одній стартовій лінії і кожного гравця забезпечте трубочкою для коктейлю. За допомогою цих трубочок треба дути на свою краплю та гнати її вперед. 

Малюнки на піску

Зробіть разом із дітьми «гребінці» із пластикових тарілок чи лотків, якими малюють по вологому піску. Потім разом добре зволожте пісок за допомогою саморобних бризкалок, які можна зробити з продірявленої пластикової пляшки примотаної скотчем до шлангу з водою. І вперед – створюйте казкові візерунки на піску.
Насолоджуйтесь літом, загартовуйтесь сонцем, повітрям, водою! Даруйте дітям і батькам своїх вихованців приємні враження та спогади про літо, про вас, про ваш дитячий садок!


Немає коментарів:

Дописати коментар