вівторок, 31 травня 2016 р.

Як відзначають День захисту дітей в різних країнах

Як відзначають День захисту дітей в різних країнах

      З 1954 року  Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести святкування Дня захисту дітей. У різних країнах він відзначається по-своєму і в свій час, але кожна поважаюча себе нація дбає про майбутнє, про дітей.
     Різні країни - різні дати! В усіх країнах світу в різні дні відзначають день захисту прав дітей. Україна, Грузія,  Польща, а також багато інших країн Європи - загалом всього 48 країн - відзначають день дитини 1 червня.
       Сполучені Штати Америки святкують його в першу суботу червня. У Китаї він відзначається 23 грудня. В Індії це «Бал Дівас», відзначається 14 листопада. У Туреччині - «Cacuk-Bayramy», 23 квітня. В Японії - 15 листопада. Канада, Філіппіни, Ізраїль і ще 7 країн відзначають свято 20 листопада.  А якщо загалом подивитись на карту, можна побачити, що день захисту прав дитини святкують цілий рік - з січня, як в Таїланді та Тунісі, по грудень, як в Африці.
       У багатьох країнах світу в ці дні проводять великі свята. У Китаї кожній дитині до 14 років держава дарує маленькі подаруночки. В Індії вчителі разом з учнями розробляють сценарій до дня захисту дітей з танцями і піснями, головна мета яких розвеселити дітей. В Японії день дитини влаштовують двічі: окремо для хлопчиків.    
 Цікаво, що це свято особливо активно підтримали в країнах, що обрали соціалістичний шлях розвитку. В епоху існування Радянського Союзу 1 червня  розпочиналися літні канікули. Міжнародний день захисту дітей відзначали промовами і дискусіями про права і благополуччя дітей, проводили покази нових дитячих художніх фільмів і телепередач, влаштовували спортивні змагання для дітей, часто запрошуючи до участі і батьків.

Немає коментарів:

Дописати коментар